Fietsen door de Loonse en Drunense Duinen

Een hele mooie fietsroute is de fietsroute door de Loonse en Drunense duinen in Brabant. Het is een route van 43 kilometer die ik inmiddels al vier keer heb afgelegd. Je fietst langs verschillende duinen, heidevelden, beken en boerderijen. Onderweg kom je diverse leuke restaurantjes en andere horecagelegenheden tegen. Wat leuk is aan deze plek is dat je er niet per se hoeft te fietsen, maar dat er ook erg veel andere activiteiten te doen zijn voor jong en oud. Je kunt er ook wandelen, paardrijden en er worden regelmatig speurtochten en andere activiteiten voor kinderen gehouden. Als ik weer ga wil ik een verkorte fietstocht combineren met paardrijden. Dit lijkt me heel erg leuk en je komt weer op plekken waar je met de fiets niet komt.

7799034

Genieten van het fietsen

Wat ik bij zo’n lange fietsroute erg belangrijk vind is dat ik kan genieten en ontspannen tijdens het fietsen. Het is voor mij persoonlijk dan ook erg belangrijk dat ik een fiets heb waar ik prettig op fiets. Ik raad iedereen aan altijd te zorgen voor een stevige fiets met goede versnellingen. Als je wat slechter ter been bent is een elektrische fiets ook een aanrader. Je helemaal suf trappen tijdens een fietstocht van 43 kilometer is niet leuk en zorgt ervoor dat je minder van de omgeving ziet. Een fijne fiets, die is aangepast op je lengte, is erg belangrijk. Ik heb zelf een elektrische fiets met fietsverzekering zodat ik me nergens druk om hoef te maken en gewoon kan genieten van de omgeving.

 

Ben jij wel eens in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen geweest? Zo niet, dan raad ik je zeker aan om hier een keer naar toe te gaan!